Zoete aardappelsoep met paprika en bosui

Zoete aardappelsoep met paprika en bosui

De laatste tijd kies ik steeds vaker voor een voedzame soep als lunch of als voorgerecht. Dit keer maakte ik een soep met zoete aardappel. Zoete aardappel vind ik vooral lekker in currygerechten, maar zeker ook lekker om soep van te maken! Ik maakte deze zoete aardappelsoep met paprika en bosui, en crème fraîche als finishing touch.

– 25 minuten
– 2 personen
glutenvrij

Benodigheden

  • Blender (of staafmixer)

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 2 paprika’s (ik gebruikte een rode en een gele paprika)
  • 1 el crème fraîche
  • 2 bosjes bosui
  • 500 ml water
  • kippenbouillonblokje (niet alle bouillonblokjes zijn glutenvrij)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Schil de zoete aardappels. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Was vervolgens de bosuitjes. Snijd in kleine ringetjes. Snijd tevens de paprika’s in kleine blokjes.

2. Verhit vervolgens de olijfolie in een hapjespan.

3. Voeg de zoete aardappel blokjes toe aan de pan. Laat ca. 15 minuten bakken met de deksel op de pan. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten de paprika, bosui en het kerriepoeder en paprikapoeder toe. Schenk vervolgens het water erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Laat de soep ca. 5 minuten koken.

4. Voeg de inhoud van de pan toe aan de blender. Pureer het mengsel in de blender (of gebruik hiervoor een staafmixer en pureer de soep in de pan). Schenk de soep vervolgens weer terug in de pan. Voeg de crème fraîche toe. Roer de soep nog een keer door. Voeg tenslotte een snuf peper en zout toe.

5. Verdeel de soep over twee kommen.

Voilà, je zoete aardappelsoep met paprika en bosui is klaar! Eet smakelijk!

Klik hier voor meer soeprecepten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *