Zoete aardappel bowl met parelcouscous en avocado

Zoete aardappel bowl met parelcouscous en avocado

Zoete aardappelfrietjes zijn mijn favoriet. Ze smaken heerlijk in deze zoete aardappel bowl met parelcouscous en avocado. Deze vegetarische bowl bevat daarnaast zoetzure rode ui, mais, ijsbergsla, bosui en een gekookt eitje. Voeg tenslotte een dressing toe van mayonaise, mosterd en zure room en je hebt een heerlijk gevarieerde bowl!

– Kooktijd: middel
– 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel(friet)
  • 100 gram parelcouscous
  • 275 ml water + half bouillonblokje kip
  • 2 avocado’s
  • 2 eieren
  • 100 gram mais
  • 75 gram ijsbergsla
  • 3 el olijfolie + 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 x snuf peper

Voor de zoetzure rode ui:

  • 1 rode ui (small)
  • 50 ml rijstazijn
  • 50 ml water
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout

Voor de saus:

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 el zure room
  • snuf peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

    Zoetzure rode ui maken
  • Begin met het maken van de zoetzure rode uienringen. Verwijder hiervoor de schil van de rode ui en snijd in dunne plakjes. Leg in een kom.
  • Breng vervolgens een pan met water aan de kook.
  • Giet het warme water over de rode ui in de kom. Laat 1 minuut staan. Giet vervolgens af. Voeg de plakjes rode ui toe aan de weckpot.
  • Voeg vervolgens het water, de azijn, suiker en het zout toe aan een steelpan. Verwarm tot het geheel kookt en de suiker en het zout is opgelost.
  • Giet het mengsel bij de rode ui in de pot en sluit de pot af. Laat minimaal een half uurtje intrekken in de koelkast.

    Zoete aardappelfrietjes maken
  • Schil de zoete aardappels en snijd in frietvorm.
  • Leg de zoete aardappelfrietjes op een ovenplaat met bakpapier.
  • Bestrooi de zoete aardappelfrietjes met Italiaanse kruiden en peper. Besprenkel met de olijfolie (3 el).
  • Zet de zoete aardappelfrietjes voor ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.

    En zo maak je het af!
  • Ga vervolgens verder met het maken van de parelcouscous. Bereid hiervoor de bouillon. Zet een pan op het vuur en voeg olijfolie toe. Bak de parelcouscous 1 minuut in de olijfolie. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat 10 minuten op laag vuur koken.
  • Breng ondertussen een tweede pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 8 minuten.
  • Haal ondertussen de schil van de avocado’s af en verwijder de pitten. Snijd de avocado’s in partjes.
  • Was de bosui en snijd in kleine ringetjes.
  • Zodra de parelcouscous al het water heeft opgenomen, meng je de olijfolie (1 el) door de parelcouscous.
  • Pel vervolgens de schil van de eieren af.
  • Haal de zoete aardappelfrietjes uit de oven.
  • Pak twee kommen en verdeel de parelcouscous, zoete aardappelfriet, mais, bosui, eieren en zoetzure rode ui over de kommen. Verdeel tenslotte de saus over de bowls en voeg een snufje peper toe.

Voilà, je zoete aardappel bowl met parelcouscous en avocado is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze curry met zoete aardappel en kip!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *