Toast met gepocheerd ei, kappertjes en truffelmayonaise

Toast met gepocheerd ei, kappertjes en truffelmayonaise

Deze toast met gepocheerd ei, kappertjes en truffelmayonaise is ideaal als lunch. Bestrijk de toast met truffelmayonaise, beleg met sla, gepocheerd ei. Bestrooi met Parmezaanse kaas, kappertjes en geroosterde pijnboompitten. Werk af met balsamico crème en je hebt een heerlijk belegde toast!

– 10 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Grill/tosti-apparaat/broodrooster
  • Schuimspaan of bakspaan

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 2 el kappertjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 3 el witte natuurazijn
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 handjes rucola slamelange
  • 4 el truffelmayonaise (de truffelmayonaise van Jean Bâton is mijn favoriet)
  • 2 el balsamico crème

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de gepocheerde eieren. Breek hiervoor een ei in een kommetje.
  2. Vul een kookpan met water en de azijn. Breng het water in de pan net aan de kook. Maak met een lepel een draaikolk in het water.
  3. Laat vervolgens het ei uit het kommetje langzaam in het midden van de draaikolk glijden.
  4. Laat het ei 3 tot 4 minuten in de pan stollen.
  5. Haal het gepocheerde ei met een bakspaan of schuimspaan uit de pan. Laat het ei vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Herhaal stap stap 1 t/m 5 voor het tweede ei.
  7. Zet ondertussen je grill/tosti-apparaat/broodrooster aan. Rooster hierin de boterhammen.
  8. Zet ondertussen een koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnboompitten. Schep regelmatig om.
  9. Zodra de pijnboompitten rondom mooi bruin zijn, laat je ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Pak de geroosterde boterhammen en besmeer met de truffelmayonaise.
  11. Beleg vervolgens met de kappertjes, sla en het gepocheerde ei.
  12. Bestrooi met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
  13. Werk de toast af met balsamico crème.

Voilà, je toast met gepocheerd ei, kappertjes en truffelmayonaise is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens: flatbread met hüttenkäse en avocado!

Toast met gepocheerd ei, kappertjes en truffelmayonaise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *