Toast met burrata, ham en paprikapesto

Toast met paprikapesto, ham en burrata

Op zoek naar een lekker lunch recept? Probeer dan eens deze toast met burrata, ham en paprikapesto! De toast maak je van geroosterde pistoletjes en besmeer je met de zelfgemaakte paprikapesto. Vervolgens beleg je de toast met de krokant gebakken ham en de burrata. Voilà, een lekker lunchgerecht!

Laatst maakte ik voor het eerst paprikapesto en sindsdien ben ik fan! Je maakt paprikapesto gemakkelijk zelf door paprika eerst te roosteren in de oven. Vervolgens mix je de paprika met een staafmixer tot een gladde pesto. Super lekker in combinatie met de burrata in dit recept!

– 25 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 2 pistoletjes
  • 4 plakjes (serrano)ham
  • handje rucola
  • 0,5 el pijnboompitten

Voor de paprika pesto:

  • 4 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie met knoflookaroma
  • 1 el pijnboompitten
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Snijd de paprika’s in reepjes. Leg de paprikareepjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Zet de ovenschaal met paprika 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Schep de pijnboompitten regelmatig om. Rooster de ham in dezelfde pan. Schep regelmatig om. Laat de pijnboompitten en ham vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd de pistoletjes door de midden. Zet de pistoletjes voor ca. 7 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de ovenschaal met paprika en de pistoletjes uit de oven. Leg de pistolet helften apart. Voeg de geroosterde paprika toe aan een kom.
  6. Voeg de Parmezaanse kaas, olijfolie met knoflookaroma en de helft van de geroosterde pijnboompitten toe aan de kom met paprika. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Mix de ingrediënten met de staafmixer tot een gladde pesto.
  7. Besmeer de pistolet helften met de paprikapesto. Beleg met de krokant gebakken ham en de helft van de rucola. Trek de burrata vervolgens uit elkaar. Verdeel de stukken burrata over de pistolet helften. Bestrooi de pistoletjes tenslotte met de overgebleven pijnboompitten en rucola.

Voilà, je toast met burrata, ham en paprikapesto is klaar. Enjoy your meal!

Klik hier voor meer lunchrecepten!

Toast met paprikapesto, ham en burrata

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *