Taco’s met garnalen en guacamole

Deze taco bootjes, ook wel “taco tubs” genoemd, hebben dezelfde smaak als gewone tacoschelpen maar zijn net wat gemakkelijker om ‘naar binnen te werken’; ze breken minder snel en zijn makkelijker om vast te houden. Ik vulde deze taco’s met homemade guacamole, garnalen, bosuitjes, mais, cheddar en zure room. Ideaal als hoofdgerecht, voorgerecht of borrelhapje.
– Tijd: snel
– 2 personen
Ingrediënten
- 8 taco tubs
- 150 gram garnalen
- 2 bosuitjes
- 100 gram mais
- 2 handjes geraspte cheddar
- 8 el zure room
Voor de guacamole:
- 2 avocado’s
- handje pijnboompitten
- 25 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 el knoflookolie
- snuf peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 125 graden. Verwarm de taco tubs 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Ondertussen was je de bosui en snijd je de bosui in kleine ringetjes.
- Verwijder vervolgens de schil van de avocado. Haal tevens de pit uit de avocado. Snijd de avocado in kleine reepjes.
- Voeg de reepjes avocado toe aan een kommetje. Prak de avocado met een vork tot een grof mengsel. Voeg tevens de pijnboompitten, parmezaanse kaas, het citroensap, de olijfolie, knoflookolie en wat peper en zout toe aan de kom. Meng en prak de ingrediënten in de kom.
- Haal vervolgens de taco tubs uit de oven.
- Smeer iedere taco tub in met de guacamole. Verdeel vervolgens de garnalen, bosui en mais over de taco tubs. Voeg tenslotte de zure room toe en verdeel de cheddar over de taco tubs.
Voilà, je taco tubs met garnalen en guacamole zijn klaar. Eet smakelijk!
