Sushi-carpaccio bol met truffelmayo

Sushi-carpaccio bol met truffelmayo

Als ik sushi bestel, kies ik vaak voor carpaccio rolletjes. Dit bracht mij op het idee om een grotere variant hierop te maken; een sushi-carpaccio bol met truffelmayo! Deze heerlijke bol is gevuld met sushirijst, rucola, pijnboompitten, kaas en truffelmayonaise. De buitenkant van de bol is bedekt met een laagje carpaccio en belegd met kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise. Ideaal als voorgerecht voor het kerstmenu!

– 30 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • 2 serveerringen

Ingrediënten

  • 80 gram sushirijst
  • 120 gram carpaccio
  • 2 handjes rucola
  • 1 el pijnboompitten
  • handje Parmezaanse kaas flakes
  • 1 el rijstazijn
  • 4 el truffelmayonaise – Zelf groot fan van de black truffle mayonaise van Jean Baton – aanrader!

Bereidingswijze

Kook de sushirijst zoals op de verpakking aangegeven.

Zodra de sushirijst lang genoeg heeft gekookt (wanneer de sushirijst al het water heeft opgenomen), meng je de rijstazijn door de sushi heen. Laat 10 minuten staan met de deksel op de pan.

Zet ondertussen een koekenpan op laag vuur. Voeg de pijnboompitten toe. Rooster de pijnboompitten ca. 3 minuten. Schep de pijnboompitten regelmatig om. 

Haal vervolgens de deksel van de pan met de sushirijst zodat de rijst alvast een beetje kan afkoelen.

Pak twee bordjes. Leg op ieder bordje een ronde plak carpaccio. Zet hier de serveerringen op.

Schep de sushirijst vervolgens in de serveerringen. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Leg vervolgens de helft van de rucola, parrano snippers en pijnboompitten op de sushirijst in beide serveerringen. Schep ook de truffelmayonaise in beide serveerringen. Druk weer aan met de bolle kant van een lepel.

Verwijder beide serveerringen.

Sushi-carpaccio bol3

Vouw vervolgens de rest van de carpaccio om de torentjes van rijst heen. Druk aan zodat er een bolvorm ontstaat.

Beleg de carpaccio-sushi bol vervolgens met de overgebleven parrano snippers, pijnboompitten en truffelmayonaise.

Voilà, je sushi-carpaccio bol met truffelmayo is klaar. Eet smakelijk!!

Sushi-carpaccio bol met truffelmayo2

Probeer ook eens dit recept voor een sushi torentje met zalm en wakame!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *