Summer rolls met burrata en carpaccio

Dit warme weer roept voor summer food! Deze summer rolls met burrata en carpaccio zijn dan ook een ideale maaltijd op warmere dagen. Lekker met een dip van balsamico-creme als alternatief voor soya saus!
– Kooktijd: snel
– 2 personen
Wat zijn summer rolls eigenlijk? Summer rolls zijn rijstvellen gevuld met rauwe groenten. Het zijn dus eigenlijk ongefrituurde loempia’s.
Ingrediënten
- 6 rijstvellen
- 2 bol(len) burrata
- 120 gram carpaccio
- 75 gram sla
- 80 gram dunne rijstnoedels
- 1 el pijnboompitten
- balsamico-creme
- parmigiano reggiano flakes
Bereidingswijze
1. Bereid de rijstnoedels zoals de verpakking aangeeft. Laat de rijstnoedels hierna afkoelen.
2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
3. Vul vervolgens een kom met warm water. Doop een rijstvel volledig in het water. Leg het rijstvel vervolgens op een bord of snijplank. Het vel wordt pas zachter tijdens het beleggen. Beleg het rijstvel met 1/6e van de burrata, carpaccio, sla, rijstnoedels, kaas flakes en pijnboompitten. Vouw het rijstvel in. Herhaal dit voor de overige rijstvellen.
3. Serveer je summer rolls tenslotte met de balsamico-creme.
Geniet van je summer rolls met burrata en carpaccio! Eet smakelijk!