Spicy tonijn tartaar met wakame

Spicy tonijn tartaar met wakame

Ben jij ook fan van gerechten met een Oosters tintje? Probeer dan eens deze spicy tonijn tartaar met wakame! De wasabimayonaise en chilivlokken zorgen voor de pittige smaak. De avocado en radijs zorgen voor een frisse touch.

– Kooktijd: snel
– 2 personen

Benodigdheden

  • serveerring

Ingrediënten

  • 150 gram verse tonijn
  • 1 avocado
  • 50 gram zeewiersalade (wakame)
  • 20 gram radijs
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 2 tl wasabimayonaise
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl sojasaus
  • snuf gemberpoeder
  • 1 kl limoensap
  • snuf chilivlokken
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  • Snijd de tonijn in kleine blokjes.
  • Verwijder vervolgens de schil van de avocado. Haal de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Was de radijs en snijd in kleine rondjes.
  • Voeg de blokjes tonijn en avocado toe aan een kom. Voeg de rijstazijn, sojasaus en limoensap toe. Bestrooi met de chilivlokken, het gemberpoeder en peper en zout. Meng voorzichtig door elkaar.
Spicy tonijn tartaar met wakame - Steps
  • Zet dan een koekenpan op laag vuur. Bak het sesamzaad kort in de pan. Schep regelmatig om.
  • Plaats de serveerring op het midden van een bord. Verdeel de helft van het mengsel op het bord in de serveerring. Druk met de bolle kant van een lepel het mengsel aan in de serveerring. Herhaal dit voor de tweede tartaar.
  • Verdeel vervolgens de wakame over de tartaar. Schep een theelepel wasabimayonaise bovenop de wakame.
  • Bestrooi tenslotte met het sesamzaad.

Voilà, je spicy tonijn tartaar met wakame is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze poké bowl met zalm en tonijn.

Spicy tonijn tartaar met wakame


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *