Romige risotto met carpaccio en burrata

Romige risotto met carpaccio en burrata

Risotto is een van mijn favoriete gerechten. Deze variant met carpaccio en burrata is echt een aanrader. Dit is een heerlijk romige risotto met carpaccio en burrata, tuinkers, geroosterde pijnboompitten en balsamico crème. Je maakt de risotto smeuïg door roomboter en Parmezaanse kaas toe te voegen.

Wist je trouwens dat risotto oorspronkelijk een Italiaans voorgerecht is? Italianen eten risotto normaliter als voorgerecht.

– 20 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 0,5 l water
  • half bouillonblokje
  • 100 gram rundercarpaccio
  • 1 bol burrata
  • 50 gram tuinkers
  • 1 el pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el balsamico crème
  • 1 el roomboter
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Maak allereerst de bouillon. Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur.
  2. Voeg vervolgens de risottorijst toe aan de pan. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met de olijfolie. Rooster de rijst kort.
  3. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zet het vuur op matige temperatuur zodat de risotto kan sudderen. Blijf roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheutje bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 150 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15-20 minuten.
  4. Snijd de roomboter in stukjes. Als de bouillon bijna geslonken is, voeg je de stukjes roomboter en Parmezaanse kaas toe. Roer nog even door.
  5. Leg een theedoek over de hapjespan en laat de risotto nog 2 minuten staan.
  6. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur. Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze mooi bruin zijn. Laat de pijnboompitten vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  7. Drizzle de balsamico crème over twee borden. Serveer de risotto op de borden.
  8. Knip de tuinkers af en verdeel over de risotto. Verdeel tevens de burrata, carpaccio en geroosterde pijnboompitten over de gerechten.

Voilà, je romige risotto met carpaccio en burrata is klaar. Buon Appetito!

Probeer ook eens deze pesto risotto met garnalen en burrata.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *