Romige courgettesoep met zalm

Romige courgettesoep met zalm

De herfst is begonnen! Tijd om mijn eerste soeprecept te delen; romige courgettesoep met zalm. Probeer deze heerlijke soep zelf eens!

De hoeveelheden die ik voor dit recept gebruikte, zijn geschikt voor een voorgerecht. Als je een maaltijdsoep wilt maken, raad ik aan om de hoeveelheden van de ingrediënten te verdubbelen (echter is het gerecht dan niet meer low FODMAP).

– 20 minuten
– 2 personen
glutenvrij
low FODMAP

Benodigdheden

  • Blender (of mixer)

Ingrediënten (hoeveelheden voor 2 personen)

  • 140 gram courgette
  • 3 bosjes bosui (alleen het groene gedeelte is low FODMAP)
  • 150 gram zalm
  • scheutje slagroom (ik gebruikte MinusL lactosevrije slagroom)
  • 1 blokje groentebouillon (niet alle bouillonblokjes zijn glutenvrij/low FODMAP)
  • 275 ml water
  • snuf peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

1. Was de bosui. Snijd de bosui in ringetjes. Houd een klein gedeelte van de ringetjes bosui apart van de rest.

2. Was vervolgens de courgette en snijd in blokjes.

3. Zet een (hapjes)pan op het vuur. Giet een scheutje olijfolie toe. Voeg de courgette en het grootste gedeelte van de bosui toe. Laat 5 minuutjes bakken. Schep regelmatig om.

3. Bereid vervolgens de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Laat 10 minuutjes koken.

4. Zodra de courgette zacht is, pureer je het geheel tot een gladde massa.

5. Meng vervolgens het scheutje slagroom door het geheel. Voeg tevens wat peper en zout naar smaak toe.

6. Schep de soep in twee kommen. Garneer tenslotte met de zalm en overgebleven ringetjes bosui.

Voilà, je romige courgettesoep met zalm is klaar. Enjoy your meal!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *