Risotto recept met kabeljauw

Risotto recept met kabeljauw

Risotto en kabeljauw is een heerlijke smaakcombinatie. Dit risotto recept met kabeljauw zet je binnen 25 minuten op tafel en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.

– 25 minuten
– 2 personen
glutenvrij

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 200 gram kabeljauwhaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snuf peper en zout
  • 3 bosjes bosui
  • 10 gram parmezaanse kaas
  • 1 el roomboter
  • 0,5 l water
  • blokje visbouillon
  • scheut witte wijn
  • 1 el olijfolie + 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de bosui en snijd in fijne ringetjes.
  3. Maak vervolgens de bouillon. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de bosuitjes.
  4. Voeg vervolgens de risottorijst toe aan de pan. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met de olijfolie. Voeg het scheutje wijn toe en roer door de risotto totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zorg ervoor dat het vuur hoog genoeg staat zodat de risotto kookt. Blijf constant roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 150 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15-20 minuten.
  5. Vet onder het roeren door een ovenschaal in. Dep de kabeljauwhaas droog. Bestrooi de kabeljauwhaas met peper, zout en Italiaanse kruiden. Schenk olijfolie rondom de kabeljauw en bak ca. 10 in de voorverwarmde oven.
  6. Als de bouillon bijna geslonken is, zet je het vuur wat lager. Blijf roeren. Voeg de roomboter toe. Roer nog even door. Zodra de bouillon volledig geslonken is, is de risotto klaar. Strooi tenslotte de parmezaanse kaas over de risotto.

Voilà, je pesto risotto met kabeljauw is klaar! Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze risotto met garnalen, broccoli en cheddar.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *