Risotto met kipdijfiletreepjes kebab

Ben jij ook dol op risotto? Probeer dan eens deze variant; risotto met kipdijfiletreepjes kebab, paprika en cheddar. Dit is een romig en smaakvol gerecht waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt!

– 20 minuten
– 2 personen
– glutenvrij

Benodigdheden

Maatbeker

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 300 gram kipdijfiletreepjes kebab
  • 2 paprika’s
  • 0,5 l runderbouillon
  • 1 el crème fraîche
  • handje cheddar

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de bouillon Voeg de bouillon toe aan de maatbeker. Zet vervolgens een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe.

2. Voeg de risottorijst toe aan de pan. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met olijfolie. Voeg een scheut bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zorg ervoor dat het vuur hoog genoeg staat zodat de risotto kookt. Blijf constant roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 175 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 18 minuten, afhankelijk van hoe hard het vuur staat.

2. Snijd de paprika’s in stukjes. Pak een tweede pan en zet op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfiletreepjes kebab toe en laat 7 minuten bakken Schep regelmatig om Voeg hierna de paprika toe aan de pan en laat 3 minuten mee bakken. Schep regelmatig om. Blijf de risotto ondertussen doorroeren en aanvullen met nieuwe bouillon.

3. Als de bouillon bijna geslonken is, zet je het vuur wat lager. Zet het vuur onder de pan met kipdijfiletreepjes kebab en paprika uit. Voeg de inhoud van deze pan toe aan de pan met risotto. Schep door elkaar. Voeg de crème fraîche toe aan het geheel en meng nog eens door elkaar. Zodra de bouillon volledig geslonken is, is de risotto klaar. Voeg nog wat cheddar kaas toe. Voilà, je risotto met kipdijfiletreepjes kebab is klaar! Bon appétit!

Probeer ook eens deze risotto met garnalen en courgette!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *