Risotto met gerookte zalm

Risotto met gerookte zalm

Deze torentjes van risotto met zalm gecombineerd met een goed glas wijn passen perfect bij een koude dag als vandaag. Risotto maken vergt wat tijd en aandacht, maar daarna staat er ook echt een lekkere maaltijd op tafel!

– 25 minuten
– 2 personen, 4 torentjes
glutenvrij

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst voor 4 torentjes (gebruik 75 gram en maak 2 torentjes als je de torentjes als voorgerecht wilt eten)
  • 150 gram gerookte zalm
  • 3 bosjes lente-ui
  • 0,5 l groentebouillon
  • 1 el roomboter
  • scheut witte wijn
  • 2 handjes cheddar
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een hapjespan.

2. Voeg de risottorijst toe aan de pan. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met de olijfolie. Voeg het scheutje wijn toe en roer door de risotto totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zorg ervoor dat het vuur hoog genoeg staat zodat de risotto kookt. Blijf constant roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 150 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15-20 minuten.

3. Was de lente-ui. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes. Voeg de lente-ui toe aan de pan met risotto. Meng door elkaar. Blijf ondertussen doorroeren en aanvullen met nieuwe bouillon.

4. Als de bouillon bijna geslonken is, zet je het vuur wat lager. Voeg de zalm toe en meng door het geheel. Voeg vervolgens de roomboter toe en meng nog eens door elkaar. Zodra de bouillon volledig geslonken is, is de risotto klaar.

5. Optioneel: Pak twee borden en vier serveerringen. Leg twee serveerringen op ieder bord. Schep de serveerringen vol met de risotto. Druk de risotto aan met de bolle kant van een lepel. Haal vervolgens de serveerringen weg.

6. Strooi tenslotte de cheddar over de risotto. Voilà, je risotto met gerookte zalm is klaar! Bon appétit!

Probeer ook eens deze risotto met garnalen en courgette!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *