Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen

Ook dol op de Italiaanse keuken? Probeer dan eens deze risotto met garnalen en courgette.
Risotto maken is niet moeilijk! Het is wel belangrijk dat je je aandacht er bij blijft houden en blijft roeren.

– Kooktijd: middel
– 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram garnalen
  • 160 gram risottorijst
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 0,5 l bouillon (bouillonblokje)
  • 1 el crème fraîche
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf uienpoeder

Bereidingswijze

1. Zet een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan. Maak bouillon en voeg de juiste hoeveelheid toe aan een maatbeker. Voeg vervolgens het knoflook- en uienpoeder toe aan de pan. Voeg hierna de risottorijst toe. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met olijfolie.

2. Voeg een scheut bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zorg ervoor dat het vuur hoog genoeg staat zodat de risotto kookt. Blijf constant roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 160 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15 minuten, afhankelijk van hoe hard het vuur staat.

Risotto met garnalen2

3. Snijd onder het roeren door de courgette en paprika in stukjes. Pak een tweede pan en zet op middelhoog vuur.
Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan. Bak voor 5 minuten. Blijf de risotto ondertussen doorroeren en aanvullen met nieuwe bouillon. Voeg de garnalen en paprika toe aan de pan met courgetteblokjes en laat 3 minuten mee bakken. Schep regelmatig om.

4. Indien de bouillon bijna geslonken is, zet je het vuur wat lager. Zet het vuur onder de pan met courgette, paprika en garnalen af. Voeg de inhoud van deze pan toe aan de pan met risotto. Schep door elkaar. Voeg de crème fraîche toe aan het geheel en meng nog eens door elkaar. Zodra de bouillon volledig geslonken is, is je risotto met garnalen en courgette klaar.

Enjoy your meal!

Klik hier voor meer Italiaanse recepten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *