Risotto met garnalen, broccoli en cheddar

Risotto met garnalen, broccoli en cheddar

Risotto is dus echt mijn ding. Dit is een kleurrijke risotto met garnalen, broccoli en cheddar. Probeer deze heerlijke combinatie eens!

– Kooktijd: middel
– 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram risotto
  • 200 gram garnalen (met knoflooksmaak)
  • 1 stronk broccoli
  • 1 paprika
  • 0,5l bouillon (1 visbouillonblokje)
  • 1 el crème fraîche
  • handje cheddar
  • 1 el olijfolie + 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Maak de bouillon. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de risottorijst toe. Roer door de risottorijst zodat de rijstkorrels besmeurd raken met olijfolie.

2. Voeg een scheutje bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zorg ervoor dat het vuur hoog genoeg staat zodat de risotto kookt. Blijf constant roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 150 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15 minuten, afhankelijk van hoe hard het vuur staat.

3. Snijd onder het roeren door de paprika in stukjes. Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk af. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe aan de pan en laat 4 tot 5 minuten koken. Blijf de risotto ondertussen doorroeren en aanvullen met nieuwe bouillon.

4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de garnalen en paprika toe en laat 3 minuten bakken. Schep regelmatig om.

5. Zodra de bouillon bijna geslonken is, zet je het vuur wat lager. Giet de pan met broccoli af. Voeg de inhoud van de koekenpan als wel als de broccoliroosjes toe aan de pan met risotto. Schep door elkaar. Voeg de crème fraîche toe en meng door het geheel. Voeg tenslotte een handje cheddar toe. Zodra de bouillon volledig geslonken is, is je risotto met garnalen, broccoli en cheddar klaar.

Enjoy your homemade risotto!

Probeer ook eens deze variant; risotto met kipdijfiletreepjes kebab!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *