Risotto met balsamico uien en champignons

Risotto met balsamico uien en champignons

Deze herfst risotto met balsamico uien en champignons is heerlijk comfort food. Echt een aanrader als je van balsamico houdt. De uien en champignons bak je namelijk in balsamico-crème. Door roomboter en Parmezaanse kaas toe te voegen wordt deze risotto lekker smeuïg. Met als finishing touch een gepocheerd eitje bovenop.

– 25 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 0,5 l water
  • half bouillonblokje champignons
  • 250 gram champignons
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el roomboter
  • 1 el olijfolie

Voor de balsamico uien:

  • 1 grote rode ui
  • 1,5 el balsamico-crème
  • 1 el olijfolie

Voor de gepocheerde eieren:

  • 2 eieren
  • 3 el witte natuurazijn

Bereidingswijze

  • Begin met het het maken van de bouillon. Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur.
  • Voeg vervolgens de risottorijst toe aan de pan. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met de olijfolie. Rooster de rijst kort.
  • Voeg vervolgens een scheut bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zet het vuur op matige temperatuur zodat de risotto kan sudderen. Blijf roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheutje bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 150 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15-20 minuten.
  • Maak ondertussen de gepocheerde eieren. Breek hiervoor een ei in een kommetje. (Blijf ondertussen roeren in de pan met risotto!)
  • Vul een kookpan met water en de azijn. Breng het water in de pan net aan de kook. Maak met een lepel een draaikolk in het water.
  • Laat vervolgens het ei uit het kommetje langzaam in het midden van de draaikolk glijden.
  • Laat het ei 3 tot 4 minuten in de pan stollen.
  • Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit de pan. Laat het ei vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Herhaal voorgaande 5 stappen voor het tweede ei.
  • Haal vervolgens de schil van de rode ui af en snijd in ringen. (Blijf ondertussen roeren in de pan met risotto!)
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de rode ui in ca. 5 minuten.
  • Voeg de balsamico-crème toe. Laat ca. 3 minuten koken op laag vuur.
  • Snijd vervolgens de roomboter in stukjes. Als de bouillon in de pan met risotto bijna geslonken is, voeg je de stukjes roomboter en Parmezaanse kaas toe. Roer nog even door.
  • Leg een theedoek over de hapjespan en laat de risotto nog 2 minuten staan.
  • Voeg hierna de balsamico uien en champignons toe. Meng voorzichtig door de risotto.
  • Serveer de risotto met het gepocheerd eitje bovenop. Garneer tenslotte met Parmezaanse kaas en balsamico crème.

Voilà, je risotto met balsamico uien en champignons is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze pesto risotto met garnalen en burrata.

Risotto met balsamico uien en champignons


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *