Poké bowl met zalm, garnalen en avocado

Een heerlijk frisse poké bowl met zalm, garnalen en avocado, wakame en sesamzaadjes. Oorspronkelijk komt de “po-kay” bowl uit Hawaii. Deze lekkere bowl met frisse ingrediënten is perfect comfort food als lunch of als avondeten.

– 10 minuten + 15 minuten wachten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram garnalen
  • 100 gram zalm(blokjes)
  • 125 gram sushirijst
  • 100 gram zeewiersalade (wakame)
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl rijstazijn

Bereidingswijze

1. Voeg ca. 200 ml koud water samen met de sushirijst toe aan een kookpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten met de deksel op de pan koken.

2. Zet het vuur onder de pan met sushirijst uit. Meng de rijstazijn door de sushirijst heen en laat de sushirijst vervolgens 15 minuten staan met de deksel op de pan.

3. Na deze 15 minuten verwijder je de deksel van de pan en laat je de sushirijst nog even afkoelen.

4. Haal ondertussen de schil van de avocado en snijd 1/4 van de de avocado in partjes. Zelf deed ik de rest van de avocado samen met een bodempje water en een beetje citroensap in een afgesloten bakje in de koelkast. Op deze manier blijft de avocado dan nog zo’n 2 dagen in goede conditie.

5. Pak vervolgens twee kommen. Verdeel de sushirijst over de kommen. Verdeel ook de zalmblokjes, garnalen, avocado en wakame over de kommen. Voeg tenslotte de sesamzaadjes toe.

Je poké bowl met zalm, garnalen en avocado is klaar! Serveer eventueel met wat sojasaus. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze poké bowls:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *