Poké bowl met zalm en zeekraal

Poké bowl met zalm en zeekraal

Poké bowls; I just can’t get enough! Dit keer een heerlijke poké bowl met zalm en zeekraal, garnalen, edamame boontjes en mais.

Ik was nieuwsgierig naar de smaak van zeekraal, daarom voegde ik zeekraal toe in deze bowl! Het smaakte heerlijk zout en paste perfect bij de andere ingrediënten.

– 10 minuten + 10 minuten wachten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram sushirijst
  • 1 tl rijstazijn
  • 100 gram zeekraal
  • 200 gram garnalen
  • 200 gram zalm
  • 150 gram sojabonen
  • 100 gram mais
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook de sushirijst zoals op de verpakking aangegeven.

2. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook. Kook hierin de sojabonen 4 minuten.

3. Giet de pan met sojabonen af. Leg de sojabonen apart.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de zeekraal enkele minuten.

5. Zodra de sushirijst lang genoeg heeft gekookt (wanneer de sushirijst al het water heeft opgenomen), meng je de rijstazijn door de sushi heen. Laat 10 minuten afkoelen met de deksel op de pan.

6. Zodra de sushirijst is afgekoeld, pak je twee kommen. Verdeel de sushirijst over de twee kommen. Verdeel vervolgens de sojabonen, zeekraal, garnalen, zalm en mais over de kommen. Strooit tenslotte de sesamzaad over de zalm heen in beide kommen.

Voila, je poké bowl met zalm en zeekraal is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze poké bowl met garnalen, mango en wakame!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *