Poké bowl met garnalen, mango en wakame

Poké bowl met garnalen, mango en wakame

Na de poké bowl met zalm en tonijn, deel ik nu een recept voor een poké bowl met garnalen, mango en wakame! Een koud, kleurrijk gerecht; lekker voor in de zomer!

– Kooktijd: middel
– 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gram sushirijst
  • 200 gram garnalen (met knoflooksmaak)
  • 60 ml rijstazijn
  • 125 gram zeewiersalade
  • 200 gram geblancheerde sojabonen
  • 1 avocado
  • 175 gram mango
  • 100 gram mais
  • 1 el sesamzaad

Bereidingswijze

1. Bereid de sushirijst zoals op de verpakking aangegeven. Meng de rijstazijn door de sushi heen en laat afkoelen.

2. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan/wokpan. Wok of bak de garnalen, circa 3 minuten. Ondertussen zet je een pan met water aan de kook. Kook hierin de sojabonen 4 minuten.

3. Giet de pan met sojabonen af. Laat de garnalen uitlekken op keukenpapier.

4. Haal de schil van de avocado en snijd de avocado in partjes. Snijd tevens de mango in kleine blokjes.

5. Pak twee kommen en verdeel de ingrediënten over de kommen. Vergeet de sesamzaad niet te verdelen over de kommen.

Je poké bowl met garnalen, mango en wakame is klaar! Enjoy your meal!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *