Pesto risotto met garnalen en burrata

Laatst deelde ik een recept voor risotto met zalm. Deze keer koos ik voor een heerlijke eenpans risotto; pesto risotto met garnalen en burrata. De burrata maakt deze risotto helemaal af; het maakt de risotto nog smeuïger.

Burrata is een Italiaanse kaas die gemaakt is van mozzarella en room. De buitenkant lijkt op mozzarella, de binnenkant is heerlijk romig. 

Groente aan dit gerecht toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor courgette!

– 25 minuten
– 2 personen
glutenvrij

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 1 bol burrata
  • 200 gram garnalen
  • 4 el groene pesto
  • 1 el roomboter
  • 0,5 l water
  • blokje kippenbouillon
  • scheut witte wijn
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de bouillon. Zet vervolgens een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe.

2. Voeg de risottorijst toe aan de pan. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met de olijfolie. Voeg het scheutje wijn toe en roer door de risotto totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe zodat de risotto als het ware zwemt in de bouillon. Zorg ervoor dat het vuur hoog genoeg staat zodat de risotto kookt. Blijf constant roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgelost, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 150 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15-20 minuten.

3. Als de bouillon bijna geslonken is, zet je het vuur wat lager. Blijf roeren. Voeg de garnalen, pesto en roomboter toe aan de risotto. Roer nog even door. Zodra de bouillon volledig geslonken is, is de risotto klaar.

4. Verdeel de burrata over de risotto. Verdeel de risotto over twee borden.

Voilà, je pesto risotto met garnalen en burrata is klaar! Enjoy your meal!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *