Pesto risotto met brie

Pesto risotto met brie

Everybody loves risotto, right? Probeer eens deze pesto risotto met brie. Voeg wat pijnboompitten toe en je hebt een heerlijk risotto gerecht!

Naar mijn ervaring vergt risotto maken enige oefening. Echter, als je eenmaal weet wat je moet doen, heb je het maken van de perfecte risotto snel onder de knie! Wat belangrijk is bij het maken van risotto is dat de rijst constant onder water staat, dat je de juiste hoeveelheid bouillon gebruikt én dat je blijft roeren. Roeren – roeren – roeren.

– 20 minuten
– 2 personen
glutenvrij

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 100 gram roombrie
  • 0,5 liter water
  • bouillonblok groenten
  • 1 el groene pesto
  • 1 tl basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 el roomboter
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de maatbeker. Verhit vervolgens de olijfolie in een hapjespan.

2. Voeg de risottorijst toe aan de pan. Roer door zodat de rijstkorrels besmeurd raken met olijfolie. Voeg een scheut bouillon toe. Zorg ervoor dat de risotto als het ware zwemt in de bouillon en dat het vuur hoog genoeg staat zodat de risotto kookt. Blijf constant roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto rijst, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe aan de risotto. Herhaal dit totdat de bouillon geslonken is. Bij 150 gram risottorijst duurt dit proces zo’n 15 minuten, afhankelijk van hoe hoog je het vuur zet.

3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze mooi bruin zijn. Laat de pijnboompitten vervolgens uitlekken op keukenpapier.

4. Zodra de bouillon bijna helemaal geslonken is, voeg je de boter, pesto en parmezaanse kaas toe aan de pan met risotto. Meng door de risotto.

5. Verdeel de risotto over twee borden. Snijd de brie in stukken. Verdeel de brie over de borden met risotto. Garneer de risotto tenslotte met de geroosterde pijnboompitten en de basilicum.

Voilà, je pesto risotto met brie is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze risotto met garnalen en courgette.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *