Pastinaaksoep met bacon

Pastinaaksoep met bacon

Pastinaak, een vergeten groente? Pastinaak is een wortelgroente met een anijsachtige smaak. Deze witte wortel smaakt heerlijk in soepen of als puree. Ik haalde pastinaak in huis en maakte deze voedzame pastinaaksoep met bacon!

– 15 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Blender of mixer

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaak
  • 3 bosjes bosui
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 2 el groene pesto
  • 2 el crème fraîche
  • 100 gram baconreepjes
  • 600 ml water
  • 1 el olijfolie
  • snuf peper en zout
  • snuf provinciaalse kruiden

Bereidingswijze

1. Schil de pastinaak. Snijd de pastinaak in blokjes.

2. Was vervolgens de bosui en snijd in ringetjes.

3. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de pastinaak en de bosui toe aan de pan. Bak 5 minuten. Schep regelmatig om.

4. Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de hapjespan. Voeg tevens wat peper en zout toe. Kook het geheel 8 minuten lang.

5. Bak ondertussen de baconreepjes ca. 5 minuten in een koekenpan.

6. Giet vervolgens de inhoud van de hapjespan in de blender. Voeg tevens de pesto en de crème fraîche toe. Pureer het geheel.

7. Verdeel het soepmengsel over twee kommen. Garneer met de baconreepjes. Strooi tenslotte de provinciaalse kruiden over de kommen met soep.

Voilà, je pastinaaksoep met bacon is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze romige courgettesoep met zalm!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *