Pasta met pistache pesto en serranoham

Pasta met pistache pesto en serranoham

Als je van pistache houdt dan is deze pasta met pistache pesto en serranoham echt een aanrader. De pistache pesto maak je gemakkelijk zelf van geroosterde pistachenoten, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas. Heerlijk met mozzarella, tuinkers, pijnboompitten en balsamico crème.

– 20 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 225 fusilli (of een andere pastasoort)
  • 1 handjes losse pistachenoten
  • 2 bollen mozzarella
  • 6 plakjes (serrano)ham
  • 1,5 el pijnboompitten
  • 50 gram tuinkers
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • balsamico crème

Voor de pistache pesto:

  • 85 gram pistachenoten
  • 12 basilicumblaadjes
  • 1 tl pijnboompitten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 6 el water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Haal de hulsjes van de pistachenoten af.
  • Leg de pistachenoten op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnboompitten enkele minuten. Draai regelmatig om.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakken.
  • Laat de geroosterde pijnboompitten uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Zet vervolgens een pan op het vuur en breng aan de kook.
  • Voeg de pasta toe aan de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal vervolgens de geroosterde pistachenoten uit de oven. Voeg de pistachenoten toe aan je keukenmachine of mixbeker. Voeg hier de rest van de ingrediënten voor de pistache pesto aan toe. Mix met de staafmixer/keukenmachine tot een pesto.
  • Giet de pan met pasta vervolgens af.
  • Meng de pasta met de pistache pesto.
  • Verdeel de pasta over twee borden. Voeg de mozzarella, serranoham, pistachenoten en pijnboompitten toe.
  • Knip de tuinkers af. Garneer de borden met pasta met de tuinkers.
  • Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas. Drizzle tenslotte de balsamico crème over de pasta.

Voilà, je pasta met pistache pesto en serranoham is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze pasta: pasta met burrata en paprikapesto!

Pasta met pistache pesto en serranoham2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *