Pasta met paprikapesto en burrata

Pasta met paprikapesto en burrata

Deze heerlijke pasta met paprikapesto en burrata is echt een aanrader! De paprikapesto maak je gemakkelijk zelf door paprika’s in de oven te roosteren en vervolgens fijn te mixen tot een smeuïge pesto. Ik koos er zelf voor om de burrata ook nog even op te warmen in de oven. De burrata smaakt heerlijk in combinatie met de paprikapesto. Super lekker!

– 30 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 225 gram tagliatelle (of een andere soort pasta)
  • 1 bol burrata
  • 125 gram baconreepjes
  • snuf zout
  • 1 el olijfolie

Voor de paprikapesto:

  • 4 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie met knoflookaroma
  • 1 el pijnboompitten
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
  2. Snijd de paprika’s in reepjes. Leg de paprikareepjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Zet de ovenschaal met paprika 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg een snuf zout toe.
  4. Voeg de tagliatellenestjes toe aan de pan. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Zet ondertussen een koekenpan op laag vuur. Bak de baconreepjes ca. 3 minuten in de koekenpan. Schep regelmatig om. Laat de baconreepjes vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  6. Rooster vervolgens de pijnboompitten ca. 3 minuten in dezelfde koekenpan. Schep de pijnboompitten regelmatig om. Laat de pijnboompitten uitlekken op keukenpapier.
  7. Giet vervolgens de pan met tagliatelle af.
  8. Haal de ovenschaal met paprika uit de oven.
  9. Voeg de geroosterde paprika toe aan een kom.
  10. Leg vervolgens de burrata in de ovenschaal. Zet ca. 2 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Voeg vervolgens de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie met knoflookaroma, olijfolie, en snuf peper en zout toe aan de kom met paprika. Mix de ingrediënten met de staafmixer tot een gladde pesto.
  12. Verdeel de tagliatelle over twee borden. Verdeel vervolgens ook de pesto, baconreepjes en burrata over de twee borden.

Voilà, je pasta met paprikapesto en burrata is klaar. Enjoy your meal!

Klik hier voor meer pasta-recepten!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *