Pasta met gepocheerd ei, pistachenoten en balsamicodressing

Pasta met gepocheerd ei, pistachenoten en balsamicodressing

Pasta met een gepocheerd eitje bovenop; love it. Deze pasta met gepocheerd ei, pistachenoten en balsamicodressing is een ideale pastamaaltijd voor de lunch of het avondeten. Lekker met Parmezaanse kaas en serranoham. Binnen 20 minuten op tafel!

– 20 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

Schuimspaan of bakspaan

Ingrediënten

  • 225 fusilli (of een andere pastasoort)
  • 2 eieren
  • 3 el witte wijn azijn
  • 2 handjes pistachenoten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

Voor de balsamicosaus:

  • 2 el balsamico crème
  • 100 ml kookroom

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de balsamicodressing. Pak hiervoor een steelpannetje.
  2. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en breng aan de kook.
  3. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur zachter. Laat de balsamicodressing ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Zet vervolgens een pan op het vuur en breng aan de kook.
  5. Voeg de pasta toe aan de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Ga ondertussen verder met het maken van de gepocheerde eieren. Breek hiervoor een ei in een kommetje.
  7. Vul een kookpan met water en de azijn. Breng het water in de pan net aan de kook. Maak met een lepel een draaikolk in het water.
  8. Laat vervolgens het ei uit het kommetje langzaam in het midden van de draaikolk glijden.
  9. Laat het ei 3 tot 4 minuten in de pan stollen.
  10. Haal het gepocheerde ei met een bakspaan of schuimspaan uit de pan. Laat het ei vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  11. Herhaal stap 6 t/m 10 voor het tweede ei.
  12. Pel ondertussen de pistachenoten.
  13. Giet de pan met pasta af.
  14. Verdeel de pasta, pistachenoten, serranoham en Parmezaanse kaas over twee borden. Beleg ieder bord met pasta met een gepocheerd ei. Schenk tenslotte de balsamicodressing over de pasta’s.

Voilà, je pasta met gepocheerd ei, pistachenoten en balsamicodressing is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze pasta: pasta met burrata en paprikapesto!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *