Pasta met burrata, garnalen en pistachenotenpesto

Pasta met burrata, garnalen en pistachenotenpesto

In deze pasta wordt burrata gecombineerd met garnalen en pistachenotenpesto. De pistachenotenpesto maak je gemakkelijk zelf door onder andere pistachenoten, basilicum en Parmezaanse kaas te mixen. Voeg tenslotte balsamicoazijn toe en je hebt een heerlijke pasta. Super lekker!

– 20 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 225 gram fusilli (of een andere pastasoort)
  • 150 gram garnalen
  • 2 bollen burrata
  • handje pistachenoten
  • 2 el balsamicoazijn

Voor de pistachenotenpesto:

  • 100 gram pistachenoten
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram basilicum
  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie met knoflookaroma
  • 1 kl knoflookpoeder
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de pistachenotenpesto. Pel hiervoor de pistachenoten en brokkel in kleine stukjes.
  3. Mix de stukjes pistachenoot met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer in een kom. Voeg eventueel extra olijfolie toe om de juiste substantie te krijgen. Zet vervolgens apart.
  4. Giet de pan met pasta vervolgens af.
  5. Meng de pasta met de pistachenotenpesto, garnalen en een handje pistachenoten.
  6. Pak twee borden en verdeel het mengsel over de borden.
  7. Leg vervolgens op elk bord met pasta een bol burrata. Besprenkel tenslotte met de balsamicoazijn en bestrooi met peper.

Voilà, je pasta met burrata, garnalen en pistachenotenpesto is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze gnocchi met burrata en homemade pesto!

Klik hier voor meer pastarecepten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *