Pasta met avocadosaus en gepocheerd ei

Pasta met avocadosaus en gepocheerd ei

Deze pasta met avocadosaus en gepocheerd ei is echt een aanrader. Voeg wat rucola en geroosterde pijnboompitten toe en je hebt een heerlijke pasta. Ook lekker als lunchgerecht!

– 25 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer met hoge beker
  • Schuimspaan of bakspaan

Ingrediënten

  • 225 gram fusilli (of een andere pastasoort)
  • 2 eieren
  • 3 el azijn
  • 2 handjes rucola
  • 2 el pijnboompitten

Voor de avocadosaus:

  • 2 avocado’s
  • 5 el crème fraîche
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie met knoflookaroma
  • snuf peper en zout
  • 1 tl basilicum

Bereidingswijze

  1. Zet een pan op het vuur en breng aan de kook.
  2. Voeg de pasta toe aan de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Haal vervolgens de schil van de avocado’s af. Verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de avocado in de hoge beker. Voeg de crème fraîche, Parmezaanse kaas, het citroensap, de olijfolie, basilicum en een snuf peper en zout toe aan de beker. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde saus. Zet apart.
  4. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur. Rooster de pijnboompitten in de koekenpan. Schep de pijnboompitten regelmatig om. Laat de pijnboompitten vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  5. Ga vervolgens verder met het maken van de gepocheerde eieren. Breek hiervoor een ei in een kommetje.
  6. Vul een kookpan met water en de azijn. Breng het water in de pan net aan de kook. Maak met een lepel een draaikolk in het water.
  7. Laat vervolgens het ei uit het kommetje langzaam in het midden van de draaikolk glijden.
  8. Laat het ei 3 tot 4 minuten in de pan stollen.
  9. Haal het gepocheerde ei met een bakspaan of schuimspaan uit de pan. Laat het ei vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  10. Giet de pan met pasta af.
  11. Herhaal stap 5 t/m 9 voor het tweede ei.
  12. Voeg vervolgens de avocadosaus toe aan de pan met pasta. Meng de saus door de tagliatelle.
  13. Pak tenslotte twee borden en verdeel de pasta met avocadosaus over de borden. Verdeel tevens de pijnboompitten en rucola over de borden. Leg op ieder bord met pasta een gepocheerd ei. Bestrooi beide gerechten tenslotte met de Parmezaanse kaas.

Voilà, je pasta met avocadosaus en gepocheerd ei is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens dit recept: gnocchi met bechamelsaus en gepocheerd ei!

Pasta met avocadosaus en gepocheerd ei2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *