Parelcouscous met pickled rode ui

Parelcouscous salade met pickled rode ui

Deze parelcouscous met pickled rode ui is echt een aanrader! De pickled (ingelegde) rode ui maak je gemakkelijk zelf en geeft een extra smaakboost. Besprenkel met de simpele, frisse dressing en je hebt een heerlijk gerecht. Lekker om zowel warm als koud te eten!

– 25 minuten + 30 minuten wachten
– 2 personen

Benodigdheden

  • weckpot
  • garde

Ingrediënten

  • 175 gram parelcouscous
  • 500 ml water + blokje groentebouillon
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram zwarte olijven
  • 150 gram zalm(snippers/blokjes)

Voor de pickled rode ui:

  • 1 rode ui (medium)
  • 75 ml rijstazijn
  • 75 ml water
  • 1,5 el suiker
  • 1 tl zout

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl citroensap
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de pickled rode ui. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in dunne plakjes. Leg in een kom.
  • Breng vervolgens een pan met water aan de kook.
  • Giet het warme water over de rode ui in de kom. Laat 1 minuut staan. Giet vervolgens af. Voeg de plakjes rode ui toe aan de weckpot.
  • Voeg vervolgens het water, de azijn, suiker en het zout toe aan een steelpan. Verwarm tot het geheel kookt en de suiker en het zout is opgelost.
  • Giet het mengsel bij de rode ui in de pot en sluit de pot af. Laat minimaal een half uur intrekken in de koelkast.
pickled rode ui
  • Ga vervolgens verder met het maken van de parelcouscous. Bereid hiervoor de bouillon. Zet een pan op het vuur en voeg olijfolie toe. Bak de parelcouscous 1 minuut in de olijfolie. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat 10 minuten op laag vuur koken.
  • Snijd ondertussen de zwarte olijven door de helft.
  • Voeg de ingrediënten voor de dressing toe aan een kommetje. Klop de ingrediënten met een garde tot een dressing.
  • Giet de pan met parelcouscous vervolgens af.
  • Laat de parelcouscous afkoelen (of serveer direct op als je de parelcouscous liever warm eet).
  • Meng de parelcouscous met de olijven, zalm en de dressing.
  • Serveer de parelcouscous op twee borden. Verdeel tenslotte de rucola en pickled rode ui over de borden met couscous.

Voilà, je parelcouscous met pickled rode ui is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze parelcouscous met garnalen!

Parelcouscous salade met pickled rode ui2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *