Parelcouscous met garnalen

Parelcouscous met garnalen

Couscous is van origine een Marokkaans gerecht. Deze parelcouscous met garnalen is mijn favoriete couscousgerecht. Snel klaar en makkelijk te bereiden!

– Kooktijd: middel
– 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram parelcouscous
  • 175 gram garnalen
  • rode ui
  • teentje knoflook
  • courgette
  • 350 ml (groente)bouillon
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Bereid de bouillon. Zet een pan met deksel op het vuur en voeg olijfolie toe. Bak de parelcouscous 1 minuut in de olijfolie. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat 12 minuten op laag vuur koken met de deksel op de pan.

2. Snijd de ui, knoflook en de courgette in kleine stukjes. Zet een hapjespan op laag vuur. Voeg een scheut olijfolie toe. Bak de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg hierna wat peper, zout en de courgetteblokjes toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 minuten mee.



3. Zodra de parelcouscous klaar is, voeg je deze toe aan de hapjespan. Meng door elkaar. Voeg nog wat peper, zout, olijfolie en citroensap toe.

Je parelcouscous met garnalen is klaar! Enjoy your meal!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *