Parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en tuinkers

Parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en pestodressing

Parelcouscous; ik ben dol op de structuur van deze soort couscous. Deze parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en tuinkers is echt een aanrader. Lekker met paprika en en een frisse pestodressing. Binnen 20 minuten op tafel!

– 20 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gram parelcouscous
  • 500 ml water + blokje groentebouillon
  • ca. 2 bollen burrata
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 50 gram tuinkers
  • 1 paprika
  • 1 el olijfolie

Voor de pestodressing:

  • 6 el olijfolie
  • 3 tl groene pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakte pesto)
  • 1 kl knoflookpoeder
  • snuf peper en zout
Ingredienten Parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en pestodressing

Bereidingswijze

  • Bereid de bouillon. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hierbij de bouillon.
  • Snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de paprika kort.
  • Voeg de ingrediënten voor de pestodressing toe aan een kommetje. Klop de ingrediënten met een garde of vork tot een dressing.
  • Giet de pan met parelcouscous vervolgens af.
  • Laat de parelcouscous afkoelen (of serveer direct als je de parelcouscous liever warm eet).
  • Meng de dressing door de parelcouscous.
  • Meng vervolgens de parelcouscous met de Hollandse garnalen en paprika.
  • Serveer het geheel op twee borden. Verdeel de burrata en garneer met de tuinkers. Bestrooi tenslotte met peper.

Voilà, je parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en tuinkers is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze parelcouscous met pickled rode ui.

Parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en pestodressing2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *