Parelcouscous met avocado, mozzarella en serranoham

Parelcouscous met avocado, mozzarella en serranoham

Pearlcouscous, I love it. Parelcouscous eet ik zowel als lunch als avondeten. Ook fan van parelcouscous? Probeer dan eens deze parelcouscous met avocado, mozzarella en serranoham. Lekker met wat walnoten, paprika, sla en een eitje. Als finishing touch meng je een dressing van olijfolie, rode wijnazijn en citroensap door de parelcouscous.

– 25 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gram parelcouscous
  • 500 ml water + blokje groentebouillon
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • 3 el witte natuurazijn
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 8 plakjes serranoham
  • handje walnoten
  • 2 handjes eikenbladsla

Voor de dressing:

  • 6 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl citroensap
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de parelcouscous. Bereid hiervoor de bouillon. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hierbij de bouillon.
  • Snijd vervolgens de paprika en mozzarella in kleine blokjes. Leg apart.
  • Haal de schil van de avocado en snijd in tweeën. Haal de pit eruit en snijd de avocado in partjes. Leg apart.

  • Ga dan verder met het maken van de gepocheerde eieren. Breek hiervoor een ei in een kommetje.
  • Vul een kookpan met water en de azijn. Breng het water in de pan net aan de kook. Maak met een lepel een draaikolk in het water.
  • Laat vervolgens het ei uit het kommetje langzaam in het midden van de draaikolk glijden.
  • Laat het ei 3 tot 4 minuten in de pan stollen.
  • Haal het gepocheerde ei met een bakspaan of schuimspaan uit de pan. Laat het ei vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Herhaal bovengenoemde stappen voor het tweede ei.
  • Giet de pan met parelcouscous vervolgens af.
  • Voeg de ingrediënten voor de dressing toe aan een kommetje. Klop de ingrediënten met een garde of vork tot een dressing.
  • Laat de parelcouscous afkoelen (of serveer direct op als je de parelcouscous liever warm eet).
  • Meng de dressing door de parelcouscous.
  • Meng vervolgens de parelcouscous met de avocado, mozzarella, sla, serranoham, paprika en walnoten.
  • Serveer het geheel op twee borden. Leg tenslotte de gepocheerde eieren bovenop.

Voilà, je parelcouscous met avocado, mozzarella en serranoham is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze parelcouscous met garnalen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *