Pappadums met garnalen en homemade guacamole

Pappadums met garnalen en homemade guacamole

Pappadums zijn ronde ‘crackers’, vaak gemaakt op basis van linzen. Deze krokante rondjes, die veel weg hebben van kroepoek, worden veel gegeten in India. Ik belegde de pappadums met garnalen en homemade guacamole. Ideaal als snack of voorgerecht!

– 10 minuten
– 2 pappadums
glutenvrij

Ingrediënten

  • 2 pappadums
  • 75 gram garnalen
  • 1 bosje bosui
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el limoensap

Voor de guacamole:

  • 2 avocado’s
  • handje pijnboompitten
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el knoflookolie
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was als eerste de bosui. Snijd de bosui in kleine ringetjes.

  2. Verwijder vervolgens de schil van de avocado. Haal tevens de pit uit de avocado. Snijd de avocado in kleine reepjes.

  3. Voeg de reepjes avocado toe aan een kommetje. Prak de avocado met een vork tot een grof mengsel. Voeg tevens de pijnboompitten, parmezaanse kaas, het citroensap, de olijfolie, knoflookolie en wat peper en zout toe aan de kom. Meng de ingrediënten in de kom.

  4. Pak de pappadums. Smeer de pappadums dik in met de guacamole. Verdeel vervolgens de garnalen en de bosui over de pappadums.

  5. Strooi de sesamzaadjes over de belegde pappadums. Ten slotte besprenkel je de belegde pappadums met het limoensap.

Voilà, je pappadums met garnalen en homemade guacamole zijn klaar. Enjoy your meal!

Klik hier voor meer recepten voor voorgerechten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *