Pappadums met avocado-yoghurt spread en tonijn

Pappadums met avocado-yoghurt spread en tonijn

Pappadums? Ik eet ze het liefst belegd met een dip en groenten. Deze pappadums met avocado-yoghurt spread en tonijn zijn een ideale healthy snack of lunch. Ook een ideaal gerechtje voor bij de paasbrunch. Lekker met rode ui en sesamzaadjes. Binnen 10 minuten op tafel!

– 10 minuten
– 2 pappadums

Benodigdheden

Staafmixer

Ingrediënten

  • 2 pappadums
  • 75 gram tonijn uit blik
  • halve rode ui
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 1 kl limoensap

Voor de avocado-yoghurt dip:

  • 1/2 avocado
  • 3 el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 kl limoensap
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado door de midden. Verwijder de schil en pit. Voeg het vruchtvlees van de avocado toe aan een kom. Voeg hier de yoghurt, mosterd, het limoensap, knoflookpoeder en peper en zout aan toe. Prak door elkaar met een vork en pureer het mengsel met de staafmixer.

  2. Rooster vervolgens de zwarte sesamzaadjes kort in een koekenpan. Haal ondertussen de schil van de rode ui en snijd in snippers.

  3. Smeer de pappadums dan dik in met de avocado-yoghurt dip. Verdeel de tonijn en rode ui over de besmeerde pappadums.

  4. Bestrooi vervolgens met de sesamzaadjes. Besprenkel tenslotte met het limoensap.

Voilà, je pappadums met avocado-yoghurt spread en tonijn zijn klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze pappadums met garnalen en homemade guacamole.

Pappadums met avocado-yoghurt spread en tonijn2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *