Panzanella met pancetta en mozzarella

Panzanella met pancetta en mozzarella

Panzanella is een Italiaanse salade van (oud) brood. Deze panzanella van ciabatta vulde ik met pancetta, mozzarella en rode ui. Een super lekker en makkelijk gerecht voor op zomerse dagen – ideaal voor bij de BBQ!

– Kooktijd: middel
– 2 personen

Ingrediënten

  • halve ciabatta
  • 75 gram (eikenblad)sla
  • 0,5 rode ui
  • 100 gram mozzarella (bolletjes)
  • 75 gram pancetta in blokjes
  • 15 gram gebakken uitjes (ik gebruikte kant-en-klare)
  • 20 gram parmigiano reggiano
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de ciabatta af.
  2. Snijd de ciabatta vervolgens in blokjes van ca. 2 centimeter. Snijd de rode ui in halve ringen.
  3. Doe de ciabatta en rode ui in een kom. Besprenkel met de wittewijnazijn en de olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Kneed het geheel door elkaar. Zet vervolgens minimaal een half uurtje in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  4. Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat de pancetta vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Meng vervolgens de ciabatta en rode ui met de pancetta, mozzarella en sla.
  6. Bestrooi het geheel tenslotte met de parmigiano reggiano kaas. Garneer met de gebakken uitjes. Breng op smaak met peper en zout.

Voilà, je panzanella met pancetta en mozzarella is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze pastasalade met garnalen en mango.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *