Orzo torentje met maispuree

Orzo torentje met maispuree2

Laatst heb ik – ein-de-lijk – voor het eerst orzo gemaakt. Orzo lijkt op rijst, maar het is een Italiaanse pastasoort die veel gebruikt wordt in de Italiaanse en Griekse keuken. Dit orzo torentje met maispuree, groene asperges en tuinkers smaakt heerlijk. Enjoy!

– 20 minuten
– 2 personen
vegetarisch

Benodigdheden

  • 1 / 2 serveerringen
Serveerringen voor orzo torentje

Ingrediënten

  • 180 gram orzo
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 40 gram tuinkers
  • 200 gram groene asperge tips
  • 50 gram mais
  • 100 ml kookroom
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie

Voor de maispuree:

  • 150 gram mais
  • 10 gram tuinkers
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

  • Maak de bouillon. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hierbij de bouillon.
  • Zet vervolgens een tweede pan met een laag water op het vuur. Voeg de mais toe aan de pan en zorg ervoor dat de mais nét in het water kan zwemmen. Kook de mais ca. 3 minuten.
  • Zet vervolgens een derde pan met water op het vuur. Breng aan de kook. Kook hierin de groene asperges ca. 3 minuten.
  • Zet het vuur onder de pan met mais uit. Leg een kwart van de mais apart. Voeg 1/5 van de tuinkers toe aan de pan met mais. Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een puree.
  • Giet vervolgens de pan met orzo af. Giet tevens de pan met asperges af.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflookpoeder toe en vervolgens de kookroom. Voeg dan de orzo en het overgebleven kwart van de mais toe. Meng het geheel door elkaar en laat kort pruttelen op laag vuur.
  • Pak je borden en schep de maispuree op de borden. Leg de serveerringen op de borden en lepel de orzo in de serveerringen. Druk de orzo aan met de bolle kant van een lepel. Leg vervolgens de groene asperges in de maispuree.
  • Verwijder tenslotte de serveerringen en garneer het geheel met de tuinkers.

Voilà, je orzo torentje met maispuree is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens dit torentje met avocado, mango en geitenkaas.

Orzo torentje met maispuree


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *