Orzo salade in een glaasje

Deze orzo salade in een glaasje is ideaal als voorgerecht voor het kerstdiner. Een lekker frisse salade van orzo, paprika en rode ui met avocado en garnalen. Werk af met ringetjes bosui, sesamzaad en wasabi mayonaise – dit geeft een heerlijk pittige twist.

Orzo lijkt op rijst, maar het is een Italiaanse pastasoort die veel gebruikt wordt in de Italiaanse en Griekse keuken. Zowel warm als koud te serveren.

– 25 minuten
– 6 personen

Benodigdheden

  • 6 glaasjes

Ingrediënten

  • 150 gram orzo
  • half bouillonblokje groenten
  • 150 gram garnalen
  • 2 avocado’s
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 bosjes bosui
  • 2 el wasabimayonaise
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl limoensap
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hierbij de groentebouillon.
  • Snijd vervolgens de paprika en rode ui in kleine snippers.
  • Was de bosuitjes en snijd in kleine ringetjes.
  • Haal de schil van de avocado’s en snijd in tweeën. Haal de pit eruit en snijd de avocado’s in blokjes.
  • Giet de pan met orzo vervolgens af. Laat afkoelen.
  • Meng de orzo met de stukjes paprika en rode ui. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng het geheel door elkaar.
  • Schep het orzo-mengsel vervolgens in de glaasjes. Beleg ieder glaasje met orzo met 2 eetlepels avocado en garnalen. Besprenkel het limoensap over de avocado. Bestrooi met peper en zout.
  • Als finishing touch voeg je een beetje wasabi mayonaise toe. Garneer tenslotte met het zwarte sesamzaad en de ringetjes bosui.

Voilà, je orzo salade in een glaasje is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze parelcouscous met garnalen!

Orzo salade in een glaasje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *