Mexicaanse bowl met gehaktballetjes

Mexicaanse bowl met gehaktballetjes

Deze Mexicaanse bowl met gehaktballetjes is perfect comfort food. Naast gehaktballetjes bevat deze bowl mais, paprika, gebakken ei, bosui, cheddar, zure room en tortilla chips. Voeg zelfgemaakte guacamole toe en je Mexicaanse bowl is compleet!

– 35 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram mais
  • 1 paprika
  • 100 gram tortilla chips
  • 2 eieren
  • 40 gram geraspte cheddar
  • 2 el zure room
  • 1 bosui
  • 1 el olijfolie + 1 el olijfolie

Voor de gehaktballen:

  • 300 rundergehakt
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • 2 tl Tacokruiden
  • 1 tl knoflookpoeder

Voor de guacamole:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Pak een grote kom. Voeg het gehakt samen met het ei, paneermeel, knoflookpoeder en de knoflookpoeder toe aan de kom. Kneed goed door. Draai hier ca. 10 gehaktballetjes van. Zet 10 minuten in de koelkast.
  3. Ga ondertussen verder met het maken van de guacamole. Hou de guacamole apart.
  4. Leg vervolgens een bakplaat met bakpapier klaar. Leg de gehaktballetjes op de bakplaat.
  5. Bak de gehaktballetjes in ca. 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  6. Was ondertussen de bosui en snijd in kleine ringetjes. Snijd tevens de paprika in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de mais en paprika toe aan de pan. Hou de mais en paprika apart van elkaar in de pan en bak kort.
  7. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan. Bak hierin de eieren.
  8. Haal vervolgens de gehaktballetjes uit de oven.
  9. Pak twee kommen. Verdeel de gehaktballen over de twee kommen. Leg ook de mais en paprika apart van elkaar in iedere kom. Verdeel ook de gebakken eieren, tortilla chips, zure room en guacamole over de bowls. Bestrooi tenslotte met de bosui en geraspte cheddar.

Voilà, je Mexicaanse bowl met gehaktballetjes is klaar. Bon appétit!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *