Gebakken gnocchi met geitenkaas en paprikapesto

Gebakken gnocchi met geitenkaas en paprikapesto

Middel – Glutenvrij
Door gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje. De gebakken gnocchi in dit recept smaakt heerlijk met geitenkaas en zelfgemaakte paprikapesto. De paprikapesto maak je door geroosterde paprika, pijnboompitten, parmigiano reggiano en kruiden te mixen tot een pesto. Werk af met pancetta en ringetjes bosui en je hebt een heerlijk bord comfort food.

Panzanella met pancetta en mozzarella

Panzanella met pancetta en mozzarella

Middel
Panzanella is een Italiaanse salade van (oud) brood. Deze panzanella van ciabatta vulde ik met pancetta, mozzarella en rode ui. Een super lekker en makkelijk gerecht voor op zomerse dagen – ideaal voor bij de BBQ!

Gebakken gnocchi met paprikapesto en burrata

Gebakken gnocchi met paprikapesto en burrata

Middel – Vegetarisch, glutenvrij
Gnocchi bakken in plaats van koken? Door gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje! In dit recept smaakt de krokante gnocchi heerlijk in combinatie met de smeuïge burrata. De paprikapesto maak je gemakkelijk zelf door geroosterde paprika, parmezaanse kaas, pijnboompitten, olie en kruiden te mixen tot een gladde pesto. Voeg geroosterde pijnboompitten en gegrilde courgette toe en je hebt een heerlijk gerecht!

Frisse pastasalade met burrata

Frisse pastasalade met burrata

Snel – Vegetarisch
De lente komt eraan! Tijd voor frisse ingrediënten en lichte gerechten. Deze frisse pastasalade met burrata is bijvoorbeeld echt een aanrader. Fris door de combinatie van ijsbergsla, komkommer, rode ui en appel. Lekker met penne, walnoten, pijnboompitten en honing-mosterd dressing. Binnen een kwartiertje op tafel!

Burrata pasta met balsamico

Burrata pasta met balsamico

Snel
Burrata it is! Ik ben dol op burrata en vind deze romige kaas heerlijk smaken, vooral bij pasta. Bijvoorbeeld in deze pasta met balsamico. Lekker met pijnboompitten, kappertjes, paprika en romige kaassaus. Easy peasy en binnen 20 minuten op tafel!

Bruschetta met zalm en wakame

Bruschetta met zalm en wakame

Middel
Deze bruschetta met zalm en wakame (zeewiersalade) is heerlijk als borrelhapje. Bruschetta maak je door sneetjes brood in te smeren met olijfolie en kruiden en vervolgens op te warmen in de oven. De topping van deze bruschetta bestaat uit zalm, wakame, wasabi mayonaise en sesamzaad ter garnering. Super lekker!

Gnocchi in romige rodepestosaus

Gnocchi in romige rodepestosaus

Snel – Vegetarisch
De laatste tijd bereid ik gnocchi het liefst in een romige pestosaus, zoals dit recept voor gnocchi met groene pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers die ik laatst deelde. Dit keer koos ik voor een romige rodepestosaus. Deze gnocchi in romige rodepestosaus is een easy peasy gerechtje met mozzarella, tuinkers, paprika en zwarte olijven dat je binnen no-time op tafel zet. Ideaal als thuiswerklunch of doordeweekse avondmaaltijd.

Orzo torentje met maispuree

Orzo torentje met maispuree

Middel – Vegetarisch
Laatst heb ik – ein-de-lijk – voor het eerst orzo gemaakt. Orzo lijkt op rijst, maar het is een Italiaanse pastasoort die veel gebruikt wordt in de Italiaanse en Griekse keuken. Dit orzo torentje met maispuree, groene asperges en tuinkers smaakt heerlijk. Enjoy!

Risotto met balsamico uien en champignons

Risotto met balsamico uien en champignons

Middel
Deze herfst risotto met balsamico uien en champignons is heerlijk comfort food. Echt een aanrader als je van balsamico houdt. De uien en champignons bak je namelijk in balsamico-crème. Door roomboter en Parmezaanse kaas toe te voegen wordt deze risotto lekker smeuïg. Met als finishing touch een gepocheerd eitje bovenop.

Crostini met burrata, pistachenoten en balsamico crème

Crostini met burrata, pistachenoten en balsamico crème

Middel
Deze crostini’s met burrata, pistachenoten en balsamico crème zijn heerlijk voor bij de borrel. De topping bestaat uit romige burrata, serranoham, kappertjes en pistachenoten. Drizzle tenslotte balsamico crème over de crostini’s en je hebt een heerlijke snack voor op tafel.