De haat-liefde verhouding met avocado

De haat-liefde verhouding met avocado

Avocado’s? Ik heb er eerlijk gezegd een haat-liefde verhouding mee. Avocado is perfect op toast met een gepocheerd ei, heerlijk om guacamole van te maken én bevat veel voedingsstoffen en gezonde vetten. Aan de andere kant is het een prijzige vrucht die snel bederft zodra je ‘m opensnijdt en sommige mensen hebben problemen bij het verteren ervan. In deze post deel ik avocadoweetjes en -hacks waarmee je dit soort ongemakken kunt voorkomen.

5 x inspiratie voor zomerse salades

5 x inspiratie voor zomerse salades

Op warme dagen is een frisse maaltijdsalade ideaal! Je kunt hier eindeloos mee variëren; met enkel sla als hoofdingrediënt of met toevoeging van een koolhydraatbron zoals pasta of couscous. In deze post heb ik 5 zomerse salades op een rijtje gezet. Van een salade met crispy chicken tot een pastasalade met garnalen en mango. Lekker met een zelfgemaakte dressing!

Weekendje Leuven: Brunch hotspots

Weekendje Leuven: Brunch hotspots

Afgelopen weekend was ik met Manon een weekendje weg naar Leuven. Deze Belgische stad heeft een breed culinair aanbod en volop keuze uit leuke brunchplekken. ’s Ochtends voordat we de stad introkken zochten wij een leuk adresje uit om lekker en stevig te brunchen. In deze post lees je welke brunch hotspots wij ontdekten.

Zelf sushirijst maken: 3 manieren

Zelf sushirijst maken: 3 manieren

Maak je weleens zelf sushirijst? In deze post deel ik drie manieren en rijstsoorten waarmee je zelf sushirijst kan maken: sushirijst, kleefrijst en basmatirijst. De smaak, textuur en bereidingstijd van de drie soorten rijst verschilt. Lekker om sushirolletjes mee te maken of voor in een poké bowl!

7 x risotto recepten

7 x risotto recepten

Ook dol op risotto? In deze post heb ik mijn lekkerste risotto recepten voor je op een rijtje gezet! Je vind hier risotto recepten met net wat andere ingrediënten dan je wellicht gewend bent. Van risotto met garnalen en burrata tot risotto met kip kebab.

5 x inspiratie voor couscous recepten

5 x inspiratie voor couscous recepten

Couscous is van origine een Marokkaans gerecht. De gedroogde deegballetjes vullen goed, zijn snel klaar en zowel warm als koud te eten. Kortom, je kunt er echt veel mee variëren. In deze post zet ik mijn vijf favoriete couscous recepten op een rijtje.

Thuiswerken? De lekkerste lunchrecepten voor thuis

Thuiswerken? De lekkerste lunchrecepten voor thuis

Werk je momenteel vanuit huis vanwege de coronacrisis? En kun je wel wat inspiratie gebruiken om gevarieerd te lunchen? In deze post heb ik mijn favoriete thuiswerk lunchrecepten op een rijtje gezet. Van een snelle tosti met avocado tot een salade met carpaccio.