Panzanella met pancetta en mozzarella

Panzanella met pancetta en mozzarella

40 min. (half uurtje koelkast) – 2 personen
Panzanella is een Italiaanse salade van (oud) brood. Deze panzanella van ciabatta vulde ik met pancetta, mozzarella en rode ui. Een super lekker en makkelijk gerecht voor op zomerse dagen – ideaal voor bij de BBQ!

Flatbread met gorgonzola en guacamole

Flatbread met gorgonzola en guacamole

25 min. + 30 min. wachten – 2 flatbreads
Deze flatbreads met gorgonzola en guacamole moet je echt eens proberen! Je smeert de flatbreads rijkelijk in met guacamole. Verkruimel de gorgonzola en garneer tenslotte met gepekelde rode ui en sesamzaad. Zowel lekker als lunch, borrelhap of avondeten. Heerlijk gerechtje met dit warme weer!

Gebakken gnocchi met paprikapesto en burrata

Gebakken gnocchi met paprikapesto en burrata

25 min.
Gnocchi bakken in plaats van koken? Door gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje! In dit recept smaakt de krokante gnocchi heerlijk in combinatie met de smeuïge burrata. De paprikapesto maak je gemakkelijk zelf door geroosterde paprika, parmezaanse kaas, pijnboompitten, olie en kruiden te mixen tot een gladde pesto. Voeg geroosterde pijnboompitten en gegrilde courgette toe en je hebt een heerlijk gerecht!

Summer rolls met burrata en carpaccio

Summer rolls met burrata en carpaccio

10 min. – glutenvrij
Dit warme weer roept voor summer food! Deze summer rolls met burrata, carpaccio, sla en rijstnoedels zijn dan ook een ideale maaltijd op warmere dagen. Lekker met een dip van balsamico-creme als alternatief voor soya saus!

Frisse pastasalade met burrata

Frisse pastasalade met burrata

15 min.
De lente komt eraan! Tijd voor frisse ingrediënten en lichte gerechten. Deze frisse pastasalade met burrata is bijvoorbeeld echt een aanrader. Fris door de combinatie van ijsbergsla, komkommer, rode ui en appel. Lekker met penne, walnoten, pijnboompitten en honing-mosterd dressing. Binnen een kwartiertje op tafel!

Burrata pasta met balsamico

Burrata pasta met balsamico

20 min.
Burrata it is! Ik ben dol op burrata en vind deze romige kaas heerlijk smaken, vooral bij pasta. Bijvoorbeeld in deze pasta met balsamico. Lekker met pijnboompitten, kappertjes, paprika en romige kaassaus. Easy peasy en binnen 20 minuten op tafel!

Flammkuchen met burrata en balsamico

Flammkuchen met burrata en balsamico

20 min.
Probeer eens deze flammkuchen met burrata en balsamico. Lekker met serranoham, rucola en een drizzle van balsamico crème. Heerlijk hapje voor bij de borrel!

Gnocchi in romige rodepestosaus

Gnocchi in romige rodepestosaus

10 min. – 2 personen
De laatste tijd bereid ik gnocchi het liefst in een romige pestosaus, zoals dit recept voor gnocchi met groene pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers die ik laatst deelde. Dit keer koos ik voor een romige rodepestosaus. Deze gnocchi in romige rodepestosaus is een easy peasy gerechtje met mozzarella, tuinkers, paprika en zwarte olijven dat je binnen no-time op tafel zet. Ideaal als thuiswerklunch of doordeweekse avondmaaltijd.

Orzo torentje met maispuree

Orzo torentje met maispuree

25 min. 2 personen
Laatst heb ik – ein-de-lijk – voor het eerst orzo gemaakt. Orzo lijkt op rijst, maar het is een Italiaanse pastasoort die veel gebruikt wordt in de Italiaanse en Griekse keuken. Dit orzo torentje met maispuree, groene asperges en tuinkers smaakt heerlijk. Enjoy!

Parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en tuinkers

Parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en tuinkers

20 min. – 2 personen
Parelcouscous; ik ben dol op de structuur van deze soort couscous. Deze parelcouscous met burrata, Hollandse garnalen en tuinkers is echt een aanrader. Lekker met paprika en een frisse pestodressing. Binnen 20 minuten op tafel!