Gnocchi met pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers

Gnocchi met pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers

Deze gnocchi met pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers is perfect comfort food. Heerlijk met Parmezaanse kaas, rucola en geroosterde pijnboompitten. Een lekker en simpel Italiaans gerechtje dat je binnen een kwartier op tafel zet!

Ik vind gnocchi heerlijk. Je kunt er ook veel mee variëren. Gnocchi kun je koken, bakken, wokken, in de oven bereiden. Deze lekkere en simpele gnocchi maakte ik op de klassieke wijze. Ik kookte de gnocchi. Daarbij is het van belang dat de gnocchi niet te lang kookt. Zodra de gnocchi boven komt drijven, kook je de gnocchi kort: 1 tot 2 minuten.

– 15 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi
  • 125 gram mozzarella (bolletjes)
  • 2 el pijnboompitten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram tuinkers
  • 1 el olijfolie

Voor de pestoroomsaus:

  • 200 ml kookroom
  • 50 gram groene pesto (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en breng opnieuw aan de kook. Zodra de gnocchi begint te drijven, kook je de gnocchi nog 2 minuten. Giet de gnocchi vervolgens direct af.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de kookroom, groene pesto, Parmezaanse kaas en het citroensap toe aan de pan. Laat enkele minuten op laag vuur indikken.

  3. Verhit ondertussen een tweede koekenpan op laag vuur. Voeg de pijnboompitten toe. Rooster de pijnboompitten in enkele minuten mooi bruin. Schep de pijnboompitten regelmatig om.

  4. Meng vervolgens de gnocchi met de pestoroomsaus. Voeg hieraan de mozzarella toe. Serveer het geheel op twee borden. Garneer tenslotte met de geroosterde pijnboompitten en tuinkers.

Voilà, je gnocchi met pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers is klaar. Enjoy your meal!

Klik hier voor meer Italiaanse recepten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *