Gnocchi met bechamelsaus en gepocheerd ei

Gnocchi met bechamelsaus en gepocheerd ei

Laatst maakte ik voor het eerst een gepocheerd eitje. Super lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Een gepocheerd eitje is lekker op een broodje maar smaakt ook lekker bij gnocchi. Vandaar deze gnocchi met bechamelsaus en gepocheerd ei; een heerlijke smaakcombinatie!

Ook de bechamelsaus in dit recept maak je gemakkelijk zelf. Voeg tenslotte rucola en Parmezaanse kaas toe en je hebt een heerlijk gerecht!

– 20 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Schuimspaan of bakspaan
  • Garde

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola

Voor de gepocheerde eieren:

  • 2 verse eieren
    Bij pocheren is het belangrijk dat het ei vers is, aangezien het eiwit dan beter stolt.
  • 3 el azijn

Voor de bechamelsaus:

  • 3 el bloem
  • 0,5 l volle melk + snuf zout
  • 2 el roomboter
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de gepocheerde eieren. Breek hiervoor een ei in een kommetje.
  2. Vul een kookpan met water. Breng het water in de pan net aan de kook. Maak met een lepel een draaikolk in het water.
  3. Laat vervolgens het ei uit het kommetje langzaam in het midden van de draaikolk glijden.
  4. Laat het ei 3 minuten in de pan stollen.
  5. Haal het gepocheerde ei met een bakspaan of schuimspaan uit de pan. Laat het ei vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Herhaal stap 1 t/m 5 voor het tweede ei.
  7. Begin ondertussen met het maken van de gnocchi. Breng hiervoor een tweede pan met water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en breng opnieuw aan de kook.
  8. Zodra de gnocchi begint te drijven, kook je de gnocchi nog 1 tot 2 minuten.
  9. Giet de gnocchi vervolgens af.
  10. Ga vervolgens verder met het maken van de bechamelsaus. Breng hiervoor een pan met melk en een snufje zout aan de kook. Smelt vervolgens de roomboter in een tweede pan. Meng hier de bloem door. Laat 2 minuten zachtjes koken en blijf het mengsel roeren.
  11. Haal de pan vervolgens van het vuur. Voeg hier de hete melk bij. Klop het mengsel met de garde. Zet de pan vervolgens weer terug op het vuur. Breng opnieuw aan de kook en blijf roeren met de garde. Laat nog 1 minuut koken. Voeg tenslotte nog een snufje peper en zout toe.
  12. Serveer de gnocchi op twee borden. Verdeel hier vervolgens de bechamelsaus overheen. Leg de gepocheerde eieren op de gnocchi met bechamelsaus. Bestrooi tenslotte met de Parmezaanse kaas, de rucola en een snuf peper en zout.

Voilà, je gnocchi met bechamelsaus en gepocheerd ei is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze gnocchi met burrata en pesto!

Gnocchi met bechamelsaus en gepocheerd ei2


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *