Gnocchi in romige rodepestosaus

Gnocchi in romige rodepestosaus

De laatste tijd bereid ik gnocchi het liefst in een romige pestosaus, zoals deze gnocchi met groene pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers die ik laatst deelde. Dit keer koos ik voor een romige rodepestosaus. Deze gnocchi in romige rodepestosaus is een easy peasy gerechtje met mozzarella, tuinkers, paprika en zwarte olijven dat je binnen no-time op tafel zet. Ideaal als thuiswerklunch of doordeweekse avondmaaltijd.

– 10 minuten
– 2 personen
vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi
  • 125 gram mozzarella (bolletjes)
  • 20 gram Parmigiano Reggiano kaas
  • 1 rode paprika
  • 50 gram zwarte olijven
  • 50 gram tuinkers

Voor de rodepestosaus:

  • 200 ml kookroom
  • 50 gram rode pesto
  • 20 gram Parmigiano Reggiano kaas
  • 1 el roomboter

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en breng opnieuw aan de kook. Zodra de gnocchi begint te drijven, kook je de gnocchi nog 1 tot 2 minuten. Giet de gnocchi vervolgens direct af.

  2. Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan. Voeg de kookroom, rode pesto en Parmigiano Reggiano toe aan de pan. Laat enkele minuten indikken op laag vuur.

  3. Snijd de zwarte olijven vervolgens in kleine schijfjes. Schijf de rode paprika in kleine blokjes.

  4. Meng vervolgens de gnocchi met de rodepestosaus. Voeg de mozzarella, paprika en zwarte olijven toe. Serveer het geheel op twee borden. Garneer tenslotte met de tuinkers en bestrooi met Parmigiano Reggiano.

Voilà, je gnocchi in romige rodepestosaus is klaar. Enjoy your meal!

Klik hier voor meer Italiaanse recepten.

Gnocchi in romige rodepestosaus


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *