Gebakken gnocchi met paprikapesto en burrata

Gnocchi bakken in plaats van koken? Door gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje! In dit recept smaakt de krokante gnocchi heerlijk in combinatie met de smeuïge burrata. De paprikapesto maak je gemakkelijk zelf door geroosterde paprika, parmezaanse kaas, pijnboompitten, olie en kruiden te mixen tot een gladde pesto. Voeg geroosterde pijnboompitten en gegrilde courgette toe en je hebt een heerlijk gerecht!
– Kooktijd: middel
– 2 personen
– vegetarisch
– glutenvrij
Benodigdheden
Staafmixer
Ingrediënten
- 400 gram gnocchi
- 2 bollen burrata
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
Voor de paprika pesto:
- 4 rode paprika’s
- 1 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- snuf peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Snijd de paprika’s in reepjes. Schaaf de courgette in dunne rondjes. Leg de paprika en courgette in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Schep de pijnboompitten regelmatig om. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan. Bak de gnocchi voor ca. 10 minuten in de pan. Schep af en toe om.
Voeg de paprika, Parmezaanse kaas, knoflook- en uienpoeder en de geroosterde pijnboompitten toe aan een kom. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Mix de ingrediënten met de staafmixer tot een gladde pesto.
Verdeel de gebakken gnocchi over twee borden. Schep de paprikapesto bovenop de gnocchi. Verdeel de courgette over de borden. Beleg tenslotte met een bol burrata.
Voilà, je gebakken gnocchi met paprikapesto en burrata is klaar. Enjoy your meal!
Probeer ook eens deze gnocchi met pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers.
