Gebakken gnocchi met geitenkaas en paprikapesto

Gebakken gnocchi met geitenkaas en paprikapesto

Door gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje. De gebakken gnocchi in dit recept smaakt heerlijk met geitenkaas en zelfgemaakte paprikapesto. De paprikapesto maak je door geroosterde paprika, pijnboompitten, parmigiano reggiano en kruiden te mixen tot een pesto. Werk af met pancetta en ringetjes bosui en je hebt een heerlijk bord comfort food.

– Kooktijd: middel
– 2 personen
glutenvrij

Benodigdheden

Staafmixer

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram pancetta
  • bosje bosui
  • snuf peper

Voor de paprikapesto:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 tl pijnboompitten
  • 25 gram parmigiano reggiano
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 1 kl uienpoeder
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • snuf peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Leg de paprika in een ovenschaal. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Schep de pijnboompitten regelmatig om. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.

  4. Zet vervolgens een koekenpan op het vuur. Bak de gnocchi voor ca. 10 minuten in de pan. Schep af en toe om. Bak de pancetta de laatste minuten mee volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Voeg de paprika, pijnboompitten, parmigiano reggiano, olijfolie, knoflook- en uienpoeder toe aan een kom. Breng op smaak met een snuf peper. Mix de ingrediënten tot een gladde pesto.

  6. Verdeel de gnocchi over borden. Schep de paprikapesto bovenop de gnocchi. Verkruimel de geitenkaas en garneer met de ringetjes bosui. Bestrooi tenslotte met peper.

Voilà, je gebakken gnocchi met paprikapesto en geitenkaas is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze gnocchi met pestoroomsaus, mozzarella en tuinkers.

Gebakken gnocchi met geitenkaas en paprikapesto2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *