Garnalen curry met cashewnoten en naanbrood

Garnalen curry met cashewnoten en naanbrood

Ben jij ook dol op curry met garnalen? Deze garnalen curry met cashewnoten en naanbrood is echt een aanrader. Een heerlijk lichtpittige garnalen curry met onder andere paprika, bosui en jalapeño peper. Lekker met rijst en een naanbroodje!

– 25 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram (basmati)rijst
  • 200 gram garnalen
  • 2 paprika’s
  • 2 bosuitjes
  • 1 jalapeño peper
  • 1,5 el milde curry paste
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el olijfolie
  • scheutje limoensap
  • handje cashewnoten
  • 2 naanbroodjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwijder ondertussen de nerf uit de jalapeño peper en versnipper.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de curry paste en de jalapeño peper toe. Fruit 2 minuten in de pan.
  5. Snijd ondertussen de paprika’s in kleine reepjes. Was tevens de bosui en snijd in kleine ringetjes.
  6. Voeg de paprika samen met de garnalen toe aan de pan. Voeg vervolgens ook de kokosmelk en de crème fraîche toe. Roer het geheel door elkaar en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 4 minuten pruttelen op laag vuur.
  7. Leg vervolgens de naanbroodjes voor 4 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Giet de pan met rijst ondertussen af. Laat staan met de deksel op de pan.
  9. Besprenkel de curry vervolgens met het scheutje limoensap.
  10. Serveer het currymengsel en de rijst vervolgens op twee borden. Garneer met de cashewnoten en de bosui en serveer met de naanbroodjes.

Voilà, je garnalen curry met cashewnoten en naanbrood is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze curry met zoete aardappel en kip!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *