Frisse pastasalade met burrata

Frisse pastasalade met burrata

De lente komt eraan! Tijd voor frisse ingrediënten en lichte gerechten. Deze frisse pastasalade met burrata is bijvoorbeeld echt een aanrader. Fris door de combinatie van ijsbergsla, komkommer, rode ui en appel. Lekker met penne, walnoten, pijnboompitten en honing-mosterd dressing. Binnen een kwartiertje op tafel!

– 15 minuten
– 2 personen
vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 gram (volkoren) penne
  • 1 à 2 bollen burrata
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 appel
  • 1 komkommer
  • 2 handjes walnoten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 3 el honing-mosterd dressing
  • snuf peper
  • Optioneel: 1 el balsamico-azijn

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de appel en komkommer in kleine blokjes.
  3. Snipper de rode ui in kleine snippers.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur. Voeg de pijnboompitten toe. Rooster de pijnboompitten in enkele minuten mooi bruin. Schep de pijnboompitten regelmatig om. Laat de pijnboompitten vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Giet de pan met penne vervolgens af. Spoel de penne na met koud water.
  6. Schep vervolgens de ijsbergsla, appel, komkommer en rode ui door de penne. Voeg tevens de walnoten en pijnboompitten toe.
  7. Verdeel de pastasalades over twee borden. Leg de burrata in het midden van ieder bord en breek een beetje open. Bestrooi de burrata met peper en eventueel balsamico-azijn. Verdeel tenslotte de honing-mosterd dressing over het geheel.

Voilà, je frisse pastasalade met burrata is klaar! Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze pastasalade met garnalen en mango.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *