Frisse couscous salade met hüttenkäse

Bereid je het kerstdiner voor en ben je nog op zoek naar een lekker en simpel bijgerecht? Deze frisse couscous salade met hüttenkäse is ideaal. Garneer met granaatappelpitjes en je hebt een heerlijk gevarieerd couscousgerecht.
– Kooktijd: snel
– bijgerecht
– vegetarisch
– glutenvrij
Ingrediënten
- 150 gram couscous (bijvoorbeeld AH vrij van gluten couscous)
- bouillonblokje kip (let op: niet alle bouillonblokjes zijn glutenvrij)
- 100 gram hüttenkäse
- 3 bosjes bosui
- 2 paprika’s
- 50 gram eikenbladsla
- 25 gram granaatappelpitjes
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hierbij de bouillon.
2. Was vervolgens de bosui. Snijd in kleine ringetjes. Snijd tevens de paprika’s in kleine blokjes.
3. Zodra de couscous klaar gestoomd is, voeg dan de olijfolie toe aan de couscous en rul met een vork. Laat de couscous kort afkoelen.
4. Meng vervolgens de bosui, paprika, eikenbladsla en hüttenkäse door de couscous.
5. Pak twee kommen of borden en verdeel het couscousmengsel over de borden/kommen. Garneer de couscous tenslotte met de granaatappelpitjes.
Voilà, je frisse couscous salade met hüttenkäse is klaar. Eet smakelijk!