Flammkuchen met cottage cheese en courgette

Flammkuchen met cottage cheese en courgette

Deze flammkuchenhapjes met cottage cheese en courgette zijn ideaal als hapje voor bij de borrel. Flammkuchens maak ik regelmatig als borrelhap of avondeten. De klassieke Duitse flammkuchen is belegd met rode ui en spekjes. Deze flammkuchen belegde ik met cottage cheese en courgette. Aanrader!

– Kooktijd: middel
– 1 flammkuchen

Ingrediënten (voor één flammkuchen)

  • 1 rol flammkuchendeeg (bijvoorbeeld Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 gram)
  • ¼ courgette
  • 100 gram cottage cheese
  • 4 el crème fraîche
  • oregano
  • peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).

2. Smeer de flammkuchen in met de crème fraîche. Schaaf vervolgens met een kaasschaaf dunne plakjes van de courgette af. Verdeel de plakjes courgette over de flammkuchenbodem.

3. Verdeel vervolgens de hüttenkäse over de flammkuchenbodem. Bestrooi met oregano en peper.

4. Zet de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven. Bak ca. 15 minuten.

5.  Snijd de flammkuchen hierna in stukken. Serveer de flammkuchen met hüttenkäse en courgette op een hapjesplank.

Voila, je flammkuchen met cottage cheese en courgette is klaar. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten voor borrelhapjes.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *