Flammkuchen met burrata en balsamico

Probeer eens deze flammkuchen met burrata en balsamico. Lekker met serranoham, rucola en een drizzle van balsamico crème. Heerlijk hapje voor bij de borrel!
– Kooktijd: snel
– 1 flammkuchen
Ingrediënten (voor één flammkuchen)
- 1 rol flammkuchendeeg (bijvoorbeeld Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 gram)
- bol burrata
- 6 plakjes serranoham
- 1 kleine rode ui
- 100 gram crème fraîche
- handje rucola
- balsamico crème
- snuf peper
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat het flammkuchen deeg op kamertemperatuur is voordat je begint. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
2. Snipper de rode ui.
3. Leg het flammkuchendeeg vervolgens op bakpapier op een bakplaat. Besmeer vervolgens rijkelijk in met de crème fraîche. Verdeel tevens de rode ui over de flammkuchen.
4. Leg de flammkuchen ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel de rucola, burrata en serranoham over de flammkuchen. Drizzle tenslotte met de balsamico crème. Breng eventueel op smaak met een snuf peper.
Je flammkuchen met burrata en balsamico is klaar. Enjoy your meal!
Probeer ook eens deze flammkuchen met mozzarella, pesto en rucola.